VALMUEN GAME JAM

Valmuen ønsker å samle aspirerende spillutviklere (programmerere, kunstnere, komponister, designere, forfattere ++) og inviterer derfor til Mini-game-jam på Høgskolen! Tema røpes i begynnelsen av jam-dagen, men vi sørger for et tema som absolutt kan gjennomføres på bare én dag!

Valmuen Game Jam er åpent for alle, ikke bare spillskolestudenter! Så ta gjerne med bekjente som er nysgjerrige på hvordan det er å lage spill. Alle kan tilføye noe, for eksempel musikkstudenter kunne laget spillmusikk eller lærerstudenter kunne foreslått et pedagogisk spill. 

Hvordan fungerer valmuen game jam?

Valmuen game jam er rett og slett en samling av folk der vi danner grupper, setter oss ned og lager spill basert på et tema. Gruppene lager spillet sitt fra begynnelse til slutt, dette innebærer planlegging, design og kreasjon. Målet er å lære mest mulig mens man har det gøy, sluttproduktet er mindre viktig, så ikke vær redd for å ikke ha noe å bidra med!

Vi begynner dagen med et åpningshow der vi gir litt generell info og annonserer jammets tema.

Deretter kjører vi en session med brainstorming der alle kan komme opp med idéer til spill basert på temaet. Her er alt tillat - og husk at selv om man automatisk tenker på videospill, så er det fint lov å lage brettspill, tegning, animasjon eller hva du vil. Vi setter ingen restriksjoner på kreativitet!
Etter brainstorming kan de som har lyst presentere idéen sin foran de andre deltakerne, vi oppfordrer selvfølgelig alle til å presentere en idé hver!
Etter presentasjoner blir det mingling der man kan snakke om idéene og gruppene dannes.

Til slutt, når deadlinen er nådd, kan gruppene vise frem det de har laget. Vi har lyst til å se så mange som mulig presentere, men ingen skal føle seg presset dersom de ikke ønsker.

Vi kommer til å prøve å samle så mange av spillene som mulig i ettertid, slik at vi kan legge dem ut her på nettsiden vår med link til f.eks. itch.io slik at andre kan kikke på det som er blitt produsert og teste det i ettertid.

IMG_7249.jpg

Hva kan jeg gjøre før jammet?

Siden det er et dags-jam så anbefaler vi å installere aktuell programvare på forhånd. Ved bruk av f.eks UE4 kan det være en idé å benytte seg av en av template-prosjektene, eller laste ned asset-packs og base projects.

Selv om du har laget spill før kan det være nyttig å se denne videoen om å lage dataspill for begynnere. Spesielt siden VGJ bare gir deg noen timer til å lage spill er det viktig å ha lite scope, og å være fornøyd med å lage noe veldig smått og simpelt.